Skip to content Skip to footer

Kredi Kullanımına Dair Merak Edilen Sorular ve Yanıtları

Kredi Kullanımına Dair Merak Edilen Sorular ve Yanıtları Kredi kullanımı, sigortalılık süresi, hacizli işlemeler, gelir belgesi, yapılandırma,  ipotekli başvuru ve buna benzer sorunlar büyüyen aile ekonomileri yahut küreselleşen dünyanın gündemini en çok meşgul eden sorulardan olmuştur. Bunlar arasında ise en çok dikkat çeken ve diğerlerinden farklı bir borçlanma durumunu ifade eden kredi kullanımındır.

İhtiyaç Kredisi

Kredi Nedir

Kredi Kullanımı Bu bağlamda farklı kredi kullanım yollarını bireysel ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi gibi alt başlıklara ayırmak mümkündür. Kredi kullanırken doğru bir adım atmak adına ve sıkça karşılaşılan sorunlara yer vermek adına bu makalemizde kredilere dair soru ve cevaplar yer vereceğiz. Bu sorulardan en sık karşımıza çıkan ise kredi notunun düşük olmasına karşın kredi çekimi mümkün olup olmadığıdır. Bu sorun ile karşı karşıyaysanız kredi notunuzu yükseltmek adına banka ile olan işlerinizde daha özverili davranabilir ve kredi notunuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz. Öte yandan kredi notu düşük bireylere yönelik olarak kampanya niteliğindeki kredi kullanım imkanlarını farklı bankaları takip ederek kovalayabilirsiniz. Kredi çekiminde karşımıza çıkan bir diğer soru ise kredi notunun kaç olması gerektiği hususudur.

 

Kredi Notu

Kredi Kullanımı Bu bağlamda 700-1500 kötü, 1500-1700 iyi ve son olarak da 1700 üzeri kredi notu çok iyi olarak değerlendirilir ve buna göre bankalar tarafından kredi verilir yahut verilmez. Kredi notunu yükseltmek mümkün müdür ve ne kadar sürede yükseltilir?

– Evet mümkündür ancak kredi notu çok kısa bir sürede yükselmez. Kredi notunun yükselmesi için düzenli kredi kartı ödemeleri, sürekli hesap hareketleri mesela maaş yatması, otomatik fatura ödeme işlemleri vs. gibi olgular ile ve bunların beraberinde gelen birkaç aylık bir süreç ile kredi notunun yükselmesi mümkündür.

 

Bireysel ihtiyaç kredisinde sıkça sorulan soruların başında ise: Kredi kullanımı için bankaya gitmeye gerek var mıdır?

İhtiyaç kredisinde birçok banka gelişen teknolojilerle beraber kredi kullanım imkanını mobil bankacılık veya internet bankacılığı aracılığıyla da sunmaktadır. Bu yüzden bankanız teknolojik gelişmeleri takip eden bir banka ise bankaya gitmeden de ihtiyaç kredisi kullanımı için mobil veya internet bankacılığı aracılığıyla da işlem yapabilirsiniz. Hatta bu durum hafta sonu da kredi kullanımı için talepte bulunma imkanı sunması itibariyle oldukça kullanışlıdır.

Ödemeler kısa vadeli mi olur ve faizleri neye göre değişir?

Kredi Ödemeler bankaların sunduğu farklı periyotlarla yapılmakta ve faizleri de yine her banka ve alınan kredi tutarına göre değişmektedir.

Konut kredisi için kredi kullanımında ise en çok karşımıza çıkan sorular şu şekildedir:

Bu kredi türünde açık belirtilmeyen ancak öğrenilmesi mühim olan hususlar nelerdir?

Konut kredisinde evi emlakçıdan mı yoksa aracıdan mı aldığınız ve aldığınız evin kredi için uygun olup olmadığı oldukça önemlidir. Bunun dışında gerekli evrakların temini ve çıkabilecek dosya masraflarının da bilinmesi gerekmektedir.

 

Kredi kullanımında konut kredisinden cayma hakkı var mıdır?

– Evet, 2004 yılında tüketiciyi korumak adına yapılan kanuna göre konut kredisinden cayma hakkı mümkündür.

Sizler de kredi kullanımı ile ilgili soru işaretlerine sahipseniz bunları kullanacağınız kredi türü ve bankaya göre ayrıma tabi tutmalı ve kredi kullanımında sahip olduğunuz sorumlulukların ve hakların bilincinde olmalısınız.

İhtiyaç kredisi, borç kapatma kredisi gibi en uygun kredi seçenekleri için kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Yorum Yap

0.0/5