Skip to content Skip to footer

Evin Tamamına Kredi Çekmek Mümkün Mü

Evin Tamamına Kredi Çekmek Mümkün Mü? Herkes Evi Olsun İster Bu Durumda Konut Kredisi Başvurusu Yapar. Evin Tamamına Kredi Çekmek Hepimizin Aklına Gelen Sorudur !!

KREDİ BAŞVURUSU

[iphorm id = “2” name = “hızlı kredi”]

Evin tamamına kredi çekmek geleceğine garanti altına almak isteyen ve tüm hayatını kira ödeyerek geçirmek istemeyen herkes ev sahibi olma hayali kurmakta. Fakat artan fiyatlar, emlak sektöründeki dalgalanmalar ve ekonomik krizler sebebiyle kişilerin böylesine yüklü miktarlarda birikim yapmaları pek mümkün gözükmüyor. Bu nedenle bankaların belirli dönemlerde farklı kampanya fırsatlarıyla sunduğu konut kredileri, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara umut olmakta.

Uzun vadeler ile çekilecek olan konut kredisi, kişilerin aylık gelirlerini aşmayacak şekilde ayarlanarak maddi bir zorluk yaratmamakta. Her ne kadar artı yönleri olsa da acil kredi, taşıt kredisi ya da borç kapatma kredisinde olduğu gibi bu kredi türünde de bazı handikaplar bulunuyor. Değişken faizlerin yanı sıra bankaların satın alınacak evin tamamına kredi vermiyor olması birçok kişiyi zora sokabilir. Az da olsa belli bir miktar peşinat birikimi gerektiren bu işlem için temel bilgileri derledik, keyifli okumalar dileriz.

Bankalar Evin Tamamına Kredi Veriyor Mu?

Evin Tamamına Kredi Çekmek Evin Tamamına Kredi Çekmek Mümkün Mü

Köklü banka kurumları birçok kez kampanyalı kredi, faizsiz kredi, emekliye kredi ya da düşük limitli kredi seçenekleri ile tüketicilerin yardımına koşuyor. Fakat bu kurumların her ne kadar vatandaşa destek olsalar da aynı zamanda kendi kar paylarını da hesaba katan finans kuruluşları olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle yüksek miktarlardaki kredi türlerinde kişilerden kefil ya da ipotek talep eden bankalar, konut kredisi’ nde de evin değerinin tamamını kapsayacak meblağda nakit desteği sunmamaktadır.

Evin Tamamına Kredi Çekmek İçin

Yalnızca banka prosedürlerine bağlı olarak değil aynı zamanda yasal düzenlemeler çerçevesinde de uygulanan kredi limiti belirlemesi, başvuru esnasında gösterilen evin tamamına kredi yerine belirli bir yüzdesine kadar yapılmaktadır. Söz konusu limitin, konut değerinin maksimum %90’ınına kadar verileceği ve geriye kalan %10’luk bölümün kişiler tarafından nakit olarak sağlanması gerektiği unutulmamalıdır. Bu kredi limiti, ekspertiz raporunda belirtilen değer baz alınarak yapıldığını ve peşinat birikimi yaparken tapuda karşınıza çıkacak ekstra ödemeleri de göz önünde bulundurmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Peşinat İçin Kredi Çekmek Mümkün Mü?

Evin Tamamına Kredi Çekmek

Konut kredisinde evin tamamına kredi desteği sunmayan bankalar, peşinat sahibi olmayan tüketicilere yönelik farklı fırsat paketleri oluşturmakta. Bu fırsatların başında ise ihtiyaç kredisi başvurusu geliyor. Eğer konut kredisini aldığınız banka ile iyi bir ilişkiniz ve yüksek bir kredi notunuz var ise, aynı bankadan peşinata yönelik ihtiyaç kredisi talep etmeniz mümkün.

Çok sık rastlanmasa da bazı bankaların peşinatsız konut kredisi imkânı sağladığını da söyleyebiliriz. Fakat bu durum yalnızca söz konusu evin sıfır, inşaatı üstelenen şirketin de banka ile anlaşmalı olması şartlarıyla geçerlidir. Böyle bir fırsatı yakalamak için bankaların peşinatsız kredi seçeneklerine göz atarak tercih yapabilirsiniz.

Konut Kredisinde Önemli Noktalar Nelerdir?

Evin Tamamına Kredi Çekmek

Uzun süreli ödeme imkânı sunan konut kredisi seçenekleri, vermiş oldukları yüksek limitli nakit meblağlar sayesinde kişileri ev sahibi yapabilmektedirler. Fakat kredi başvurusu sırasında sunulan belgeler ve yerine getirilecek kriterler, olumlu sonuçlar alabilmek için oldukça önemlidir. Evin tamamına kredi alınamasa da konut kredisi başvurusunda bulunurken göz önünde bulundurmanız gereken 3 faktör ise şu şekildedir;

  1. Bankanın faiz oranı; konut kredileri, anında kredi, borç kapatma kredisi ya da ticari krediler göz önünde bulundurulduğunda en düşük faizlere sahip kredi türleri arasında yer almaktadır. Fakat bu unsurun her banka için geçerli olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle kredi başvurusunda bulunmadan önce farklı kampanyaların araştırılması ve bankalara ait faiz oranlarının doğru şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.
  2. Vade süresi; aylık gelirinizi aşmayacak ve sizi zor durumda bırakmayacak şekilde oluşturulan kredi ödeme planları genellikle uzun vadeli konut kredileri için geçerlidir. Fakat vadenin uzaması ödenecek miktarın da artması anlamına gelir. Bu nedenle kredi başvurusu esnasında ödenebilecek maksimum tutar belirlenmeli ve herhangi bir dönemde ele geçen miktarlar ile ara ödeme seçenekleri değerlendirilmelidir.
  3. Kredi notu; tüm ihtiyaç kredilerinde olduğu üzere ev kredisi sahibi olabilmek için de kredi notunun yüksek olması bankaların koyduğu ilk şartlardan biridir. Eğer finans geçmişinizde kredi sicilinizi kötü etkileyecek bir unsur bulunuyor ise bankalar bunu olumsuz olarak değerlendirebilir. Bu yüzden ev alma planları kurmaya başladığınız andan itibaren farklı kredi borçlarınızı düzenli olarak ödemeli ve kredi notunuzu olabildiğince yükseltmelisiniz. Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.

Yorum Yap

0.0/5