Araba Kredisi Nasıl Alınır? İkinci El Araca Kredi Çıkar mı
En fazla ne kadar taşıt kredisi alabilirim? Herkes kendine ait bir aracı olsun ister. Bankalarda her zaman olduğu gibi tüketicinin ihtiyaçlarına göre birçok kredi ve kampanyalar düzenlemektedir. Ülkemizde araç fiyatlarının iyice artmasıyla beraber araç sahibi olmak isteyenler için ilk araştırılan tabii ki taşıt kredisi seçenekleridir. Tüm krediler gibi taşıt kredisi almak için de belli koşullar ve izlenmesi gereken adımlar bulunmaktadır. Araba kredisi ipotekli bir kredi türüdür. Yani borç tamamlanana kadar ipotek devam eder. Borç ödenmezse tabii ki banka araca el koyacaktır. Şimdi öncelikle kimler araba kredisi alabilir buna bakalım;
- 18 yaşını geçmiş T.C vatandaşıysanız,
- Yeterli bir gelir belgeniz varsa,
- Süreklilik sağlamış (en az 3 ay) bir SGK dökümüne sahipseniz,
- Yeterli kredi notuna sahipseniz
Araba Kredisine Başvurabilirsiniz
Kredi Danışmanlık Başvurusu
[iphorm id = “2” isim = “hızlı kredi”]
Taşıt Kredisi Nasıl Alınır ? Sıfır ve ikinci el araç arasında belli faiz oranları, kredi kullandırma farklılıkları vardır. Tahmin edildiği üzere sıfır bir araç için kredi imkanları daha kolaydır. Sıfır araçlar için kredi toplam faturaya göre belirlenirken ikinci el araçlar için aracın kasko değerine göre belirlenmektedir. Ayrıca ikinci el araç alırken en önemli şey aracın yaş sınırıdır. Bankadan bankaya değişebilir ama 8 yaşına kadar olan araçlarda kredilendirme genel olarak daha kolay olacaktır. Peki bu kredi kullandırma oranı uygulaması nedir? Öncelikle taşıt kredisi kullanırken konut kredisi gibi kesinlikle bir peşinat olmalıdır. Bu peşinat dışında kalan kısmı ise kredilendirmeye, kredi kullandırma oranı denir.
Araba Kredisi Faiz Oranları Nedir?
Araba Kredisi Nasıl Alınır? Taşıt Kredisi Nasıl Alınır ? Taşıt kredileri için bankalar arasındaki kıyasıya rekabet tabii ki devam etmektedir. Bankaların ikinci el ve sıfır araçlar için araba kredisi için faiz oranları nelerdir bir göz atalım;
[tablo kimliği=16 /]
Belirttiğimiz faiz oranları başlangıç oranlarıdır istenilen araca ya da kişinin kredi notuna göre değişiklik gösterebilir.
Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Taşıt Kredisi Nasıl Alınır ? Her kredi için olduğu gibi uygun bir kar-zarar hesabı yapıp tüm ödeme planı kişiye özel olarak hazırlandıktan sonra gereken belgeler ile ilgili bankaya başvurmak yeterli olacaktır. Peki nedir bu gereken belgeler?
- Nüfus cüzdanı
- Gelir belgesi
- Varsa ek gelir belgesi
- İkametgâh belgesi
- Sıfır km araçlar için proforma faturası, ikinci el araçlar için ise araç ruhsatı ya da geçici tescil belgesi
Yeterli olacaktır. Eğer kredi notunuza, gelir belgenizde beyan edilmiş gelire uygun olarak bir kredi talebinde bulunmuşsanız en kısa sürede kredinizi kullanmaya başlayabileceksiniz demektir.
En fazla ne kadar taşıt kredisi alabilirim?
Taşıt Kredisi Nasıl Alınır ? Taşıt kredisine başvururken bir peşinatın olması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Taşıt kredilerinde kredi kullandırma oranı şu şekildedir;
- Toplam fatura bedeli 120.000 TL’ye kadar olan taşıtlar için %70
- Toplam fatura bedeli 120.000 TL’nin üzerindeki taşıtlar için ise 120.000 TL’ye kadar %70, üzerinde kalan kısım için %50
Oranında uygulanır.
Taşıt Kredisi Nasıl Alınır ? Hesaplama da peşinat dışında kalan kısım için uygulanacaktır. Örneğin 50.000 TL kredi kullanmak isteyen biri için 60 ay vade 1,48 faiz oranıyla aylık taksit tutarı 1.361,46 TL olacaktır. Aylık tutar, faiz oranı ve vade ile belirlendikten sonra kredi tahsis ücreti ve BSMV tutarları hesaplanmalıdır. Ayrıca kasko yapılması da çoğu banka tarafından zorunludur.
En Uygun Taşıt Kredisi Hangisidir?
Taşıt Kredisi Nasıl Alınır ? Peki tabii ki her şeyden sonra akıllarda beliren tek bir soru olacaktır, kendimize en uygun krediyi nasıl bulabiliriz? Bunca hesaplamanın arasında kendimize en uygun taşıt kredisini tabii ki kredi danışmanlığı alarak yani bir profesyonelden yardım alarak çok daha kolay bulabiliriz. Uzmanlar Kredi size en uygun taşıt kredisini en karlı oranlarla sunacaktır, size ise sadece aracınızın keyfini sürmek kalacak.
Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.