KOSGEB Geri Ödemesiz Hibe Kredi
KOSGEB geri ödemesiz hibe kredi Başvurusu nasıl yapılır? KOSGEB’in açılımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığıdır. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomik etkinliğini arttırmak için devlet tarafından kurulmuş bir destek kurumudur.
Geri Ödemesiz Hibe Kredi
KOSGEB’e başvurabilmek için ilk şart 18 yaşından büyük bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Belirli sektörler içerisinde yer alan girişimcilere 65.000 TL’ye kadar destek imkânı sunar. Destek programına katılabilmek için yine KOSGEB’in verdiği girişimci eğitimini tamamlanmış olmanız gerekir. Ayrıca KOSGEB Girişimci Programı ikiye ayrılır;
- Geleneksel Girişimci Programı
- İleri Girişimci Programı
Geleneksel Girişimci Programı yeni kurulmuş işletmelere yöneliktir. İstihdam sağlanmasını ve işletmenin kendi ayaklarının üstünde durabilmesini sağlıyor.
Borç Kapatmalı Kredi Başvurusu
[iphorm id = “2” isim = “hızlı kredi”]
İleri Girişimci Programı Nedir?
İhracat ile büyüyüp, marka olabilecek ve daha fazla istihdam sağlanan işletmelerin faydalanması için sunulmuştur.
KOSGEB Desteklenen Sektörler
KOSGEB tarafından geri ödemesiz kredi alabilmek! İşletme KOSGEB’in desteklediği sektörlerde faaliyet gösteriyor olmalıdır. KOSGEB birçok farklı sektöre destek vermektedir. Ana meslek grupları şu şekilde sınıflandırılabilir;
- Madencilik ve taş ocakçılığı
- İmalat sektörleri
- Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı
- Su temini, kanalizasyon, atık yönetimi
- İnşaat
- Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı
- Ulaştırma ve depolama
- Konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri
- Bilgi ve iletişim
- Finans ve sigorta faaliyetleri
- Mesleki bilimsel ve teknik faaliyetler
- İdari ve destek hizmet faaliyetleri
- Kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor
- Diğer hizmet faaliyetleri
KOSGEB Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu
Bir işyeri açılırken Ticaret Odasına başvurulduğunda bu işletme için sektörüne göre bir NACE kodu alınır. NACE Kodu işyerlerinin çalışma alanlarına göre risklerini sınıflandıran altı haneli bir koddur. Bu kod sorgulanarak açılmak istenen işletmeye kredi desteği var mı kontrol edilmelidir. Başvurmak için önce sistemden onaylı girişimci sertifikası almak gerekir. İŞKUR veya KOSGEB üzerinden bu sertifika için başvurulabilmektedir. Bu sertifika İçin ise sistemin girişimci eğitimi zorunludur. Ayrıca NACE koduyla beraber hangi eğitimin alınması gerektiği de öğrenilmiş olunur.
Geleneksel Girişimci Eğitimi
KOSGEB Geri Ödemesiz Hibe Kredi için bazı sektörler için geleneksel girişimci eğitimi yeterli olur. Bazı sektörler için ise İleri Girişimci Eğitimi alınması gerekir. Bu eğitimler herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Eğitimler 32 saat sürmektedir ve internet üzerinden yapılır. Ayrıca katılım zorunludur. Eğitim tamamlandıktan sonra ise iş planı sunulması gerekir. En son sistemin veri tabanına kayıt olunur. Bundan sonrasında ise artık sadece işletmeyi açmak kalır. Anlaşmalı bir bankaya gidebilirsiniz. Faizsiz kredi ve hibe seçeneklerinden yararlanılabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır;
- Başvurulacak işletmenin Limited Şirketi veya Anonim Şirket olarak kurulmuş olması gerekiyor.
- Adi ortaklıklar Türk Ticaret Kanunu’nda yer almadığı için KOSGEB tarafından desteklenmiyor.
- Eğitimi tamamlamış kişinin işletmeyi münferiden temsile yetkili olması, en az %50 kurucu ortak payı olmalıdır.
- Girişimcinin kendi işinin başında olması, başka bir kurum veya kuruluşta SGK kaydının olmaması gerekir.
- Ayrıca daha önce hiçbir kuruluştan hibe ve destek alınmamış olması gerekir.
Merhaba Değerli Ziyaretçi. KOSGEB yazımızı beğendiğine sevindik. İlgini Çekeceğini düşündüğümüz Esnaf Kefalet Kredisi Yazımıza Göz Atmanı Tavsiye Ederiz.
KOSGEB Anlaşmalı Bankalar
Kosgeb Geri ödemesiz kredi veya faizsiz kredi seçenekleri için anlaşması olan bankalara başvuru yapın. Her kredide olduğu gibi sizin için en iyi bankayı seçmelisiniz. Bu nokta işletmeler için kırılma noktasıdır. Yanlış kredi ve banka seçimiyle işletmenin gidişatı tümden etkilenebilir. Bu yüzden noktada profesyonel bir yardım alınmalıdır.
Kredi Danışmanlık
Kredi danışmanlığı almak işletmeniz için en iyi krediyi ve bankayı en hızlı şekilde bulmanızı sağlayacaktır. Hemen başvuru formumuzu doldurun, işletmeniz için ilk adımları beraber atalım. Uzmanlar kredi hayallerinize giden yolda size en büyük destekçidir. Devletten nasıl hibe alırım? Peki hangi bankalardan işletmeniz için kredi alabiliriz? Gelin bunlara bir göz atalım;
Devletten nasıl hibe alırım?
- Ziraat Bankası
- Yapı Kredi
- Garanti BBVA
- Vakıfbank
- Finansbank
- Akbank
- Türkiye İş Bankası
- Halk Bank
- SEN
- Vakıf Katılım Bankası
- QNB Finansbank
- Ziraat Katılım Bankası
- Denizbank
- ING Bankası
- FİBA Banka
- Türkiye Finans Bankası
- Kuveyt Türk
- Şekerbank
- Türkiye Exim Bank
KOSGEB Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu Yapmak İstiyorum
Uzmanlar kredi sizler için işletme kredisi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Formumuz üzerinden diğer ihtiyaçlarınız için Kredi başvurusu yapabilirsiniz.
Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.