Kredi ve Kredi Kartı Borcu Erteleme !! Borç Erteleme, Kredi Ve Kredi Kartı Borçlarımız Çoğu Zaman Bizi Zorlar. Kredi ve Kart Borcu Erteleme Nasıl Yapılır Uzmanlar Kredi Anlatıyor
kredi kartı borcu erteleme;
[iphorm id = “2” name = “hızlı kredi”]
Kredi ve Kredi Kartı Borcu Erteleme maaş gününden önce yapılan harcamalarda kolaylık sağlayan ve ödemeleri taksitlendirebildiğiniz kredi kartları kadar, uzun ya da kısa vadeli acil kredi, borç kapatma kredisi ve tüm diğer kredi türleri de finans yaşamına birçok artı sağlamaktadır. Ödemesi zorlayan krediye taksit hesapsızca yapılan harcamalar, beklenmedik sağlık giderleri ya da gelir düzeyindeki değişiklikler söz konusu bu ödemelerin birikmesine ve sonucun da kredi ve kart borcu erteleme yöntemlerine varabilir.
Kredi Ve Kart Borcu Erteleme
Kredi ve kredi kartı borçlarının ertelenmesi, taksitleri ödemeyecek hale geldiğinizde gerçekleştirebileceğiniz bir işlemdir. Çünkü bu ödemelerin 90 süre ile gecikmesi durumunda mahkeme kararı ile hakkınızda yasal takip başlatılabilmektedir. İhtiyaç kredisi ya da tüketici kredisi fark etmeksizin bu problem ile karşı karşıya kalmamak adına kredi kartı ekstre atlatma ya da kredi borcu erteleme gibi banka inisiyatifi ile sunulan çözümleri değerlendirmeli ya da borç kapatma kredisi türündeki destek kampanyalarından yararlanmalısınız. Bu konuya dair daha fazla detayı yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Kart Borcu Erteleme İşlemi Ne Anlama Gelmektedir?
Kredi ve Kart Borcu Erteleme kişilerin maddi hayatlarında ortaya çıkan beklenmedik durumlar ya da bu sene herkesin deneyimlediği pandemi döneminde olduğu gibi küresel krizler sebebi ile bankalar özel kredi erteleme imkânları oluşturmaktadır. Bu işlemin temel amacı ise tüketicilerin ödeyemediği kredi borçlarının birikerek bir çıkmaza dönüşmemesi ve kısa süreli de olsa maddi açıdan bir rahatlama sağlamaktır. Böylece vatandaşların kredi notları düşmez ve borçlarını kontrol altında tutabilirler. Bu fırsat kredi borçlarına ek olarak kredi kartı ödemelerinde de geçerlidir.
Kredi Ve Kart Borçları Düzenleme
Kredi ve kart borcu erteleme işlemi bankaya ve döneme göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin yılsonuna yaklaşırken birçok banka kar tablosuna bakarak 3 ay ertelemeli kredi kampanyaları oluşturmakta ve böylece yeni müşterileri kendilerine çekmektedir. Fakat genel hatları ile borç erteleme talebi kişiler tarafından herhangi bir dönemde iletildiğinde 1 aydan başlayan vadeler ile ötelenebilir. Ayrıca 2020 senesinde herkesi etkileyen Koronavirüs sebebiyle de bankalar inisiyatif kullanarak alışılmışın dışında kredi ve kart borcu erteleme seçenekleri sunmaktadırlar.
Türkiye’de faaliyet gösteren köklü bankalardan örnek vermek gerekirse; Akbank, TEB, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve İş Bankası tarafından kredi ve kart borcu erteleme işlemlerinde maksimum 3 ay süre ile olanak tanındığını söyleyebiliriz.
Borçlar Ödenmediğinde Ne Gibi Sonuçları Olur?
Kredi ve kredi kartı borçları, bankalar ile gelecekteki işlemleri doğrudan etkileyen faktörlerdir. Geciktirilen ya da gerçekleştirilmeyen ödemeler başlangıçta kredi notunu düşürmekle beraber 90 günlük sürenin aşılması halinde yasal takip sürecine yol açabilir.
Oldukça riskli olan mahkeme süreci sonrasında banka ve tüketici arasında anlaşma sağlanamaz ise kayıtlı konumdaki eşyalara ve aylık maaşın bir kısmına haciz uygulanabilmektedir. Ayrıca yasal takip süreci aynı zamanda kişilerin kara listeye girmesi anlamına gelir. Bu da sonraki 5 sene boyunca hiçbir kredi başvurusunda bulunamamak ve finans desteği alamamak anlamına gelir. Siz de kredi ve kart borcu erteleme yöntemlerini araştırıyor ve yasal takip işlemlerinden korkuyorsanız bir an önce borç kapatma kredisi ya da acil kredi kampanyalarını inceleyerek ödemelerinizi düzene sokmalı, gerekirse bunun için bizler gibi tecrübeli bir kredi danışmanlık hizmetine başvurmalısınız.
Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.