Skip to content Skip to footer

Krediye Başvurmak Puan Düşürür Mü

Krediye Başvurmak Puan Düşürür Mü?
Krediye Başvurduktan Sonra Ne Zaman Sonuç Alınır?
Krediye Nasıl Başvurabilirim?
Ertelemeli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Krediye Fazla Başvuru Yapmanın Zararı Nedir?
Kredi Notu Olumlu Olursa Kredi Notu Düşer Mi?

 

Krediye Başvurmak Puan Düşürür Mü?

KREDİ BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN FORMU DOLDURUN

[iphorm id=”2″ name=”hızlı kredi”]

Bir kredi başvurusu yapıldıktan sonra kredi onaylansa da, reddedilse de kredi notuna yansımaktadır. Öncelikle dikkat edilmesi gereken ilk nokta krediye başvurmak isteyen kişinin kredi notunu öğrenmesi ardından istenilen kredi için yeterli olup olmadığının tespit edilmesi gerekir ve kesinlikle gelir durumuna göre, geri ödemesi kolay olacak kredi tercihinde bulunulmalıdır. Bunları yapmak kredinin onaylanmasını kolaylaştırır.

Kredi Notu Olumlu Olursa Kredi Notu Düşer Mi?

Krediye Başvurmak Puan Düşürür Mü ? Ancak kredi sonucu olumlu olsa dahi kredi notu düşmektedir. Sebebi ise çok basit. Krediniz onaylandığı andan itibaren artık bir borç sahibi olmuş oluyorsunuz. Yani doğal olarak borç riskiniz artıyor. Bunun sonucunda ise kredi notunda düşüş yaşanıyor ancak düzenli ödemeler sayesinde ise bu düşüş kolaylıkla toparlanabiliyor. Tabii 90 gün yükümlü olunan borcun taksitinin ödenmemesi halinde ise yasal takip süreci başlatılıyor ve kredi almayı en çok zorlayan, kredi puanını en çok düşüren etken ise düzenle ödenmeyen taksitlerdir. Yani kredi başvurusu yapmak olumlu sonuç alınsa da olumsuz sonuç alınsa da kredi notunu kesinlikle düşürecektir.

Krediye Başvurduktan Sonra Ne Zaman Sonuç Alınır?

Krediye Başvurmak Puan Düşürür Mü ? Tüm ihtimalleri hesapladınız, kendinize uygun bir kredi seçeneğine başvurdunuz ve artık kafanızda tek bir soru var. Kredi alabilecek misiniz? Bankalar farklı kredi türlerine göre farklı zamanlarda cevaplar verebilmektedir. Mesela konut kredisi için ortalama en hızlı yanıt alma süresi 3 iş günü, en yavaş ise 10 iş günüdür. İhtiyaç kredisi için 5 dakika içinde bile yanıt almak mümkünken bu süre 2 iş gününe kadar uzayabiliyor. Taşıt kredisi için 1 saat olan yanıt alma süresi ise 3 iş gününe kadar uzayabilmektedir.

Krediye Nasıl Başvurabilirim?

Krediye Başvurmak Puan Düşürür Mü ? Öncelikle 18 yaşını geçmiş olan bir bireyin belgelenebilir bir gelir kaynağının olması kredi almak için aranan ilk şarttır. Sonrasında ise kredi notunun yeterli olması gerekmektedir. Ayrıca sigortalı olarak yeterli bir süre çalışmış olmak da gelir stabil ligini kanıtlamak için yardımcı olacaktır. İpotekli olarak başvurulacaksa eş rızasının imzalı olarak alınması ve banka isterse kefil olabilecek birinin olması gerekiyor. Tüm şartlar sağlandıktan sonra bankaya gidip bizzat başvurularak kredi çekme isteğinde bulunulabiliyor. Ancak başvurmadan önce kredi seçenekleri arasında ihtiyaca en uygun kredi türü, vadesi ve faizi seçilmelidir.

Ertelemeli Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Krediye Başvurmak Puan Düşürür Mü ? Ertelemeli kredi, bankadan talep edilen kredinin hemen ödenmeye başlanmaması bankanın verdiği süre sonrasında ödemelerin başladığı kredi seçeneğidir. Ertelemeli kredide sadece vade ötelenmiş olur. En fazla öteleme süresi 3 ay olmakla beraber en çok bilinmesi gereken husus faizdir. Maalesef ertelenen süre için de faiz uygulanmaya devam edilir. Ve bazı bankalar bu faizi ilk taksitte aldığı halde bazı bankalar da eşit aylara bölerek yayar. Ve yine bir dikkat edilmesi gereken husus ise vade süresinden ötelenen sürenin kesilmesi. Taşıt ve ihtiyaç kredisinde maksimum vade 48 aydır, yani 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi almak istendiğinde borcun bölüneceği vade 45 aydır. Yani ertelemeli kredi alındığında taksit tutarları artmaktadır.

Krediye Fazla Başvuru Yapmanın Zararı Nedir?

Zararsız göründüğü halde krediye bir çok kere başvuru yapmak ne yazık ki kredi notunu düşürmektedir. Bir bankaya başvurulup reddedildiğinde diğer bankalara da başvurmak gereksiz olacaktır. Kredi notu yetersiz ise ve istenilen kredi gelire uygun değilse ortalama alınan cevap aynı olacaktır. Zaten reddedilmenin sebebi gerekli kriterlere sahip olunmamasıdır.  Bankalar tüketicilerin kredi ve kredi kullanım detaylarının tümünü risk merkezi raporu sayesinde görüntüleyebilmektedir. Kredi Kayıt Bürosu TBB’ye iletilen tüm bilgilerle raporu hazırlar. Risk merkezi raporunun özeti kredi notunu oluşturur. Yani sonucunda tüketicinin raporunun bir banka tarafından yetersiz görülmesi ileride yapılabilecek olası kredi başvurularının da olumsuz sonuçlanmasına sebep olabilmektedir.

En Güncel Kredi Faiz Oranları Videolu Anlatım

Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.

Yorum Yap

0.0/5