Skip to content Skip to footer

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur ? Uzmanlar Kredi Anlatıyor. Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur Merak Ediyorsanız Yazımızı Okuyunuz.
Kredi Başvurusu İçin Alttaki Formu Doldurmanız Yeterli Olacaktır.

[iphorm id = “2” name = “hızlı kredi”]

Yüksek vadeli taşıt kredisi veya konut kredisine ek olarak düşük meblağlarda çekilen ihtiyaç kredisi türleri de birçok kişiyi maddi yönden rahatlatmakta. Fakat değişen koşullara bağlı olarak bir ya da birden fazla kredi borcuna sahip kişiler bu ödemeleri gerçekleştirmekte zaman zaman zorlanabiliyor. İşte, kredi yapılandırma seçeneği böyle zamanlarda bankaların tüketicilere sunduğu kolaylıkların başında geliyor.

Günümüzde yolu bankaya düşmeyen ya da hiç kredi çekmeyen hemen hemen kimse yok. Bu durumda da birçok kişi kredi borçları ile baş etmeye çalışırken aynı zamanda yapılandırılan kredi borcu ödemelerini araştırmakta. Eğer siz de böyle bir işleme başvurduğunuz halde hala taksit ödemelerinde zorlanıyorsanız, kredi yapılandırmasına dair tüm bilgilere yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Yapılandırılan Kredi Borcu Ne Anlama Gelmektedir? Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur

Finans sektöründe teknik olarak refinansman olarak da adlandırılan kredi yapılandırma işlemi, mevcut bir kredi borcunun güncel faiz oranları ile yapılandırarak yeniden hesaplanmasıdır. Banka ve tüketici arasında gerçekleşen bu planlama işlemi çoğu zaman vade uzatılarak yapılır. Böylece aylık ödenen taksit tutarı azaltılır ve kişilerin maddi hayatlarında yaşadıkları sıkıntılar bir nebze de olsa hafifletilmiş olur. Yapılandırılan kredi borcuna ait faiz oranları ise bankadan bankaya değişiklik göstermektedir.

Borç kapatma kredisi, acil kredi ya da farklı tüketici kredileri de dahil olmak üzere yapılandırma işlemi sonrasında yeni belirlenen kredi faiz oranları öncekine oranla çok daha avantajlı ya da dezavantajlı olabilmektedir. Buna hem bankaların kar oranları hem de dönemsel kampanyalar etki edebilmektedir. Fakat sonucu ne olursa olsun aylık taksit tutarı yüksek kredilerin ödenmeyerek yasal sürece girmesinden de daha mümkün koşullarda yapılandırılması hem tüketici hem de banka için olumlu sonuçlar yaratır.  Çünkü kişiler kadar kurumlar da borcun hiç ödenmemesi yerine uzun vadede ödenmesini tercih etmektedirler.

Yapılandırılan kredi borcu, taksitlerin ödenmesine yardımcı olmakla birlikte elbette oluşturulan sözleşme sebebiyle bazı yükümlülükleri de beraberinde getirmektedir. Söz konusu protokole aykırı davranmak, kredi taksitlerini geciktirmek ve yapılandırılan borcu ödememek gibi eylemlerin yasal süreçleri de beraberinde getireceği unutulmamalıdır.

Yapılandırılan Kredi Borcunu Ödemezsem Ne Olur?

Kredi yapılandırma işlemi, ekonomik alanda zorluk çeken kişilere taksit ödemelerini düzene sokma fırsatı tanıyan bir ayrıcalıktır. Bu işlem yalnızca popüler tüketici kredilerini değil, aynı zamanda emekliye kredi ya da askere kredi gibi kampanyalı ihtiyaç kredilerini de kapsamaktadır. Yapılandırılan kredi borcu ile birlikte banka ile imzalanan eski sözleşmeye yeni maddeler de eklenebilmektedir. Bu nedenle tüketiciler en kolay yolu seçmek isterken hata yapmamak adına kredi koşullarını ve sözleşmeleri iyi değerlendirmelidir.

Finans hayatına hızlı birer çözüm sunan yapılandırma borçlarının belli başlı riskleri bulunmaktadır. Taksit ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren vatandaşlar bu riskler ile karşılaşmasa da yapılandırılan kredi borcunun ödenmemesi durumunda bankanın yasal hakları ortaya çıkar. Bu noktada hem kişilerin hem de bankaların ödenebilecek düzeyde bir yapılandırma süreci hazırlaması çok önemlidir.

Yapılandırılan Kredi Borcu Kredi Başvurusu

Acil kredi, borç kapatma kredisi veya taşıt kredisinde olduğu gibi yapılandırma borçlarının ödenmeme süresi maksimum 2 aydır. Bu süreç sonunda bankalar kişilere 30 gün uyarı müddeti tanıyarak ödemelerin düzene sokulmasını beklemektedirler (Korona virüs salgını döneminde ise yaşanan küresel kriz sebebiyle 90 günlük sürenin 120 güne çıkarılmıştır). Genel anlamda yapılandırma işlemi gerçekleştiren kişilerin hâlihazırda maddi sıkıntılara sahip olduğunu göz önünde bulundurursak bu ihtarname sonunda da ödemeler gerçekleşmeyebilir. Bu durumlarda ise son aşama olan yasal takip süreci başlamış olur.

Yapılandırılan Kredi Borcu Uzmanlar Kredi

Banka avukatları aracılığı ile kişilerin bilgilendirilmesi sağlanan yasal takipte mahkeme kararı sonucunda eve, maaşın bir kısmına ve banka hesaplarına haciz konulması muhtemeldir.  Fakat bu sürecin öncesinde borç kapatma kredisi sayesinde düzenlenecek ödemeler ya da banka ile yapılacak uzlaşma denemeleri de olumlu sonuçlar vererek kara listeye girilmesine engel olabilir. Eğer siz de kredi sicilinizi temiz tutmak ve aynı zamanda borçlarınızı en kolay şekilde ödemek istiyorsanız, bu alanda profesyonel olan Uzmanlar Kredi ekibi ile hemen iletişime geçin, finans yaşamınızın kontrolünü kazanmak için daha fazla vakit kaybetmeyin.

Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.

Yorum Yap

0.0/5